Despre Casă

și oamenii din ea

Casa Jurnalistului e o comunitate de reporteri independenți.

Facem jurnalism de adâncime, adică reportaje, investigații și proiecte multimedia. Învățăm din mers, experimentăm și discutăm tot timpul despre viitorul jurnalismului. Am reușit deja câteva materiale de care suntem mândri și lucrăm la unele și mai ambițioase.

Avem o casă care funcționează ca spațiu de lucru și de întâlnire pentru jurnaliști. Câțiva sunt rezidenți, adică locuiesc în casă și primesc tot ce au nevoie pentru a se concentra 100% pe subiectele lor. Când terminăm un material important, îl lansăm printr-un eveniment la care invităm cititorii să intre în contact direct cu povestea.

Trei oameni stau în casă, câțiva vin zilnic să lucreze aici, 10 au bloguri pe platforma noastră, 20 au publicat articole, în jur de 50 sunt comunitatea de bază, 150 de cititori ne susțin prin donații lunare, vreo 300 de oameni vin la evenimentele noastre, 20.000 ne urmăresc pe rețele sociale și peste 100.000 citesc cele mai populare materiale pe care le facem.

Casa a fost construită de la zero de jurnaliști pasionați și se extinde în funcție de implicarea publicului. Materialele noastre se răspândesc democratic pe rețele sociale. Finanțarea vine direct de la cititori, care donează ca să putem scrie în continuare. Dacă ți se pare important ceea ce facem, contribuie și tu!

Dacă vrei să ne contactezi direct, dă-i un mail Hortensiei și o să ni-l transmită tuturor.

Type to Search

See all results