Merită să citești

În ultimul an am făcut o grămadă de chestii…

Am acoperit pe larg mișcarea socială pornită de protestele pentru Roșia Montană, cu relatări din perspectiva protestatarilor, a jandarmilor, a reporterilor din Piață, a parlamentarilor, a publicitarilor, a unui homles și a unui străin care s-a trezit în mijlocul evenimentelor. Plus reportaje de la fiecare marș – [1] [2] [3] [4] [5].
Am lucrat pentru prima oară în echipă și am testat mai multe stiluri, de la hiper-subiectiv la complet detașat, cu text, video, sute de poze și grafice interactive. 350.000 de oameni au văzut măcar un material de-al nostru.

Am stat mult timp cu oamenii pe care societatea românească îi calcă în picioare:
Homleșii din București, generația uitată de tranziție prin canale;
Țiganii din Baia Mare, scoși din groapa de gunoi și aruncați într-un fost combinat chimic;

Am descoperit cum fabrica de diamante a lu’ Ceaușescu a fost dusă pe nașpa la fier vechi și transformată într-un parc de distracții;

Ne fascinează căpeteniile locale, fundația politicii din România:
– Ilie Botgros din Aninoasa, singurul primar din țară care a reușit să-și bage orașul în faliment;
Nicolae Stan, zis Bulă, care a reușit cea mai mare performanță la alegeri: în comuna lui au votat 184% dintre cetățeni;

Am fost prin Moldova și Dobrogea să vedem cum dispar mârțoagele de pe câmpurile României și apar miraculos în farfuriile occidentalilor;

Ce este Dumnezeu? Facem un proiect multimedia în care mergem pe la cele 30 de culte religioase din România să vedem ce înțelege fiecare prin divinitate;

Fracking Romania: Ne-am documentat un an jumate în Bârlad și Pennsylvania ca să descâlcim povestea gazelor de șist.

Mako a dezvoltat o tristă pasiune orientală: a stat cu sirienii care au fugit de regimul Assad și s-a dus la Istanbul să vadă cu ochii lui protestele din piața Taksim.

Am avut și o grămadă de colaborări, în special cu publicații străine, dar de acum o să ne concentrăm pe ograda noastră, singurul loc în care avem independență editorială completă.

PS: Abia ne punem pe picioare. Fii pe fază, chestiile interesante tocmai încep. Dacă vrei să contribui, uite cum poți ajuta.

Type to Search

See all results